5 voordelen van baseball spelen

Baseball wordt beschouwd als een zeer veeleisende sport, omdat het een discipline is die al vele jaren als beroepssport wordt gespeeld. Net als bij andere sporten moet je zeer goede reflexen hebben om te kunnen spelen en op situaties te kunnen anticiperen. Snelheid en armkracht zijn ook vereist.

Deze sport is zeer populair in Latijns-Amerika en in de Verenigde Staten. Om te oefenen, heb je een bat nodig en een baan om buiten te spelen. Je moet de bal met de knuppel raken om het spel te beginnen. De slagman loopt rond het veld om verschillende honken te slaan totdat hij een volledige draai maakt en terugkeert naar de plaats waar het spel begon. Als de loop succesvol is, krijgt jouw team een punt.

Wil je weten wat baseball spelen oplevert? Wij hebben 5 voordelen op een rijtje gezet die het beoefenen van deze sport u kan opleveren, zowel voor u als voor uw kinderen. Bekijk ze!

5 fysieke voordelen van regelmatig baseball spelen. Hoewel het geen sport is die veel beweging vergt zoals basketbal of voetbal, heeft baseball spelen veel voordelen. Enkele van hen zijn:

Fysieke gezondheid

Een van de bekendste voordelen van sport in het algemeen is vetverbranding. Bij baseball verbrandt men ongeveer 300 calorie├źn per uur. Het verbranden van calorie├źn kan een groot voordeel zijn bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, doordat het helpt bij het afvoeren van vet.

Bovendien helpt het beoefenen van een sport om in vorm te blijven. Op het niveau van de spieren worden vele delen van het lichaam bewerkt, zoals armen, benen, polsen en buik.

Bij de bewegingen die voor, tijdens en aan het einde van deze sportbeoefening worden uitgevoerd, zijn vele spieren betrokken, die baat hebben bij de sport om te versterken en te groeien. Het verbetert dus ook het figuur van de speler en zorgt voor een gespierder uiterlijk.

Flexibiliteit

In verband met fysieke vaardigheden, ontwikkelt baseball een grote flexibiliteit in de spieren. Dit helpt de kwaliteit van leven te verlengen en te verbeteren. Hoe meer soepelheid, hoe minder spierblessures zullen ontstaan door verkeerde spierspanningen of gebaren.

Teamwork

Net als in andere teamsporten, leer je in baseball met meerdere mensen te werken. De spelers begrijpen de waarde van teamwerk en leren mensen met verschillende smaken en gedachten te respecteren. Emotionele banden worden ook versterkt naarmate relaties worden aangeknoopt met andere teamleden.

Daarnaast wordt er gewerkt aan communicatieve vaardigheden en wordt de groepsdynamiek ontwikkeld. Dit is ook op het werk heel nuttig, want in de sport neem je rollen op je, met respect voor de andere teamleden.

Zelfvertrouwen

In sport, is weten hoe te concurreren de sleutel. De spelers moeten een competitieve instelling en zelfvertrouwen hebben om te winnen. Deze sportvaardigheden maken het mogelijk ook op persoonlijk vlak beter te presteren. Evenzo moet men willen winnen, maar ook een nederlaag accepteren.

Persoonlijke groei

Binnen de facetten van ontwikkeling biedt baseball de mogelijkheid tot discipline en toewijding om effectiever en vruchtbaarder te zijn. Er is geen grotere persoonlijke voldoening dan het bereiken van je doelen en discipline helpt je die te bereiken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *